andOrange nyhetsbrev                         1:2011

 

 

Roligt blir bäst

Häromdagen fick jag frågan: Vad är du allra bäst på, när får jag mest ut av att anlita dig som konsult? Bra fråga. Klok och relevant.

 

Jag svarade att det jag tycker är allra roligast, det är när jag får arbeta med att hjälpa en grupp, eller en individ, utvecklas och nå uppsatta mål. Och att det man tycker är roligt ofta är det man är riktigt bra på.

 

Den senaste månaden har jag haft mycket roligt.

 

I en ledningsgrupp har jag arbetat med att säkerställa att de har en gemensam målbild så att de kan kommunicera tydligt. Därigenom når de sina mål snabbare och mer effektivt.

 

En produktansvarig har fått hjälp med att strukturera och planera för effektiv kommunikation och mätbara resultat.

 

Jag har utbildat i kommunikation och fått se deltagare få ny energi, användbara verktyg och ökad förståelse för sin roll och andras beteenden. Och inse att bra kommunikation bidrar till ökad effektivitet, motivation och resultat.

 

Hållit föredrag om kriskommunikationens perspektiv, utmaningar och möjligheter.

 

Och så alla mina möten som coach och mentor. Det är fantastiskt att stötta en ny chef till att bli trygg i sin roll och utvecklas till en riktigt bra ledare. Eller att vara bollplank till kloka och ambitiösa kommunikationschefer. För att inte tala om hur roligt det är att få träna redan etablerade chefer i deras kommunikativa ledarskap.

 

Ett axplock.

Gemensamt för dem alla är att de bygger andras insikter och utveckling. Gemensamt är också fokus på resultat. Och när jag bidrar till det, då är jag på rätt plats i livet.

Det är roligt.

 

Varma hälsningar, Agneta


 

Att kommunicera IT

Tillsammans med Magdalena Grimsvik hjälper jag IT-avdelningar göra IT begripligt och bli bättre på att berätta om vilket värde man tillför.

 

Det kan handla om allt från kurser i kommunikation till att arbeta med beslutsunderlag till ledningen, från nyhetsbrev till lanseringar, och mycket mer.

 

Vår kund är oftast IT-chefen och vi verkar under namnet

SPRÅNG Kommunikation

 

 

Detta nyhetsbrev kom ut den 21 mars 2011.

 

Om du vill få nyhetsbrevet skickat direkt till dig så skicka ett mejl till info@andorange.se

 

andOrange kommunikation och ledarskap